Seg efter jobb.

 
Jag berättade ju att jag börjat rida ponnyn Coogan nu på jobbet, och efter bara tre gånger känns det som att det går bättre och bättre! Idag hade vi nämligen ett såå bra dressyrpass där jag kände hur otroligt mjuk och smidig han blev. Iochmed att jag är ringrostig så har jag svårt för att komma ner i sadeln och sitta still med skänklarna, samt att jag inte längre litar på min balans och gärna tar alldeles för mycket stöd i tyglarna. Idag försökte jag vara mjuk i handen och jobba med min sits, men i början sprang han bara iväg och jag kände hur mitt grepp hårdnade - han sprang bara mer. Så jag var såhäääääär nära på att ge upp, känna mig värdelös och släppa ut skitponnyn i hagen... Men jag är glad att jag tog mig i kragen, för så fort jag längde på tyglarna och började jobba med sidvärtsrörelser så blev han en helt annan häst!
 
Vi började med lite framdelsvändningar, för att lösgöra honom och förbereda inför skänkelvikningarna. Han stretade mot lite i början och skulle sura.. Men sedan gjorde vi det väldigt fint åt båda håll. Efter det jobbade jag lite volter, åttvolter och serpentiner i skritt, tempoväxlingar för att han skulle vara alert. Han är sån att han gärna knäpper av och tuffar på i en snabb galopp, så detta fick honom verkligen att överraskas.
 
När han började mjukna lite gjorde jag skänkelvikningar i skritt med olika tvärning, just för att lösgöra ännu mer. Coogan är ändå 22 år och har inte ridits regelbundet på länge, så det behövs.. Men i vilket fall jobbade vi mycket i skritt, sen jobbade vi även åttvolter, serpentiner och förstora/förminska en volt i trav. Först då började han slappna av på riktigt och kom in i en riktigt fin form för att vara honom i nuläget. Han har lite underhals och inte så mycket ryggmuskler, samt en rätt stor mage som vi ska jobba bort.
 
När jag kände att han jobbat fint en stund så bestämde jag mig för att sluta, och belöna honom med några varv galopp på en stor volt. Han älskar att galoppera och hela han lyser verkligen upp när han får göra det haha! Han är verkligen urgullig, så glad att jag får möjlighet att rida honom, även om jag är för lång egentligen. Det gör inte jättemycket med tanke på att han är viktbärande och jag inte väger så mycket, men jag är ju van vid stora hästar så det är verkligen en stor omväxling att få känna på trummande ponnyben istället för de stora, luftiga häststegen jag är van vid!

En regnig "sommardag".

 
 
Det är lite sjukt ändå att det är 21 juli och det är samma väder som det var vissa vinterdagar detta året? Vad hände där liksom? Jaja, igår fick vi åtminstone 18 grader och en fruktansvärd blåst, men vad ska man göra :)
 
Om jag ska vara ärlig har jag inte gjort jättemycket, jag har jobbat en del, börjat rida ponnyn på jobbet, varit hos frisören, vart på grillkväll hos Viccan, shoppat tsm med Wilma, skrivit tal, haft körlektion, varit i Tranemo, ätit middag i Alingsås med mina föräldrar, haft en dag på stranden med mi padres, vart på Liseberg.. Eh okej jag har nog gjort en del de senaste 11 dagarna iallafall.. Bara det att när man tänker tillbaka så känns det inte alls som att man gjort nåt, menmen..
 
Om 3 dagar fyller jag 17, en otroligt onödig ålder för jag vill bara bli 18.. Samma dag ska jag även passa Sophie för mina föräldrar ska på konsert. Blir nog kul för dem :) Sedan jobbar jag hela helgen, ska kanske på fest på lördag men får se, är inte jättetaggad och ska jobba på söndag så.
 
Nu ska jag spela lite dator, inte gjort det på hur länge som helst så kände att jag kunde unna mig det nu en regnig dag som denna. Ikväll ska jag nämligen till körteorin och imorgon ska jag till Emil först och sedan hem till Viccan.

En vecka i Stockholm.

 
I onsdags kom jag hem efter att ha varit hemifrån en vecka. Var så skönt att få komma bort, även om jag var tröttare när jag kom hem än när jag åkte. Vi hade en fantastisk sammankomst på tre dagar, med ca 50000 personer närvarande varje dag, det var så otroligt underbart att få vara med! Nu känns det lite tomt efteråt, man var så upplyft under tiden man var där..
 
På måndagen efter sammankomsten åkte vi med båt över till Helsingfors. På kvällen dansade jag, mamma, P-O och min moster hur länge som helst, sjöng karaoke och bara hade det allmänt kul. På tisdagen efter vi varit några timmar i Helsingfors fick jag ett sjukt migränanfall så jag sov i ca 12 timmar. Helstört, mådde verkligen skit. Var därför superskönt att få komma hem på onsdag kväll (efter att tåget varit försenat i 1,5 timmar) och få slappa.
 
Igår var det inte alls någon slappdag. Jag började med en körlektion kl 10, sedan var det Liseberg för hela slanten. Kom hem vid 12 igårkväll och stupade i säng. Det tåget hade också varit försenat, iochförsig bara en halvtimme men ändå.
 
Idag får jag slappa, mina släktingar från London ska hit om en stund bara. I helgen jobbar jag 7.30-17 både lördag och söndag. Chefen är nere i Falsterbo så jag får ta hand om alla hästarna. Vi har förresten gått från 4 hästar till 5 stycken, och på måndag kommer ännu en. Så mitt jobb lär inte vara ett slappjobb längre haha..